Papūga Ara

Dalintis

Anodorhynchus_hyacinthinus

Didžioji hiacintinė papūga Ara :

Paplitimas: Brazilija, Bolivija, Urugvajus

Aprašymas: Didžioji ara yra didžiausia papūga pasaulyje. Ir patinas ir patelė yra tos pačios spalvos. Pateleė šiek tiek mažesnė už patiną. Jaunų paukščių uodegos yra trumpesnės, o snapas šiek tiek blyškesnis. Akių žiedas aukso spalvos. Snapas didelis ir stiprus ( suspaudimas apie 15kg į cm2) juodos spalvos. Liešuvis mėsingas ir sausas. Kojos tamsiai pilkos, kojų pirštai du į priekį du atgal. Oda gelsvos spalvos. Plunksnos kobalto mėlynos spalvos.

Kūno ilgis siekia 100-105cm, uodegos ilgis iki 58cm, o sparnai 36-40cm. Svoris būna apie 1400g. Gyvenimo trukmė tarp 65-90 metų.

Balsas garsus ir čaižus girdimas iki 1,5km atstumo.

Aktyvus dienos metu. Dienos metu skraidžioje maitinimosi zonoje apie 10km spinduliu nuo gyvenamosios vietos. Maitinasi įvairiais vaisiais ir uogomis, riešutais. Dauginasi gegužės- rugsėjo mėnesiais. Subręsta 6-10 metų ir reproduktyvus būna apie 30 metų. Paukštis peri po 2 kiaušinius, jaunuolius maitina iki 3 mėnesių, nors būna su tėvais iki 18 mėn.

Vietiniai medžioja Aras dėl mėsos ir plunksnų.